2. September. 

Å,  nå var det godt med en lunsj pause. Å jobbe i hagen er fysisk slitsomt, noe jeg har gjort mye de siste dagene. Jeg luker og legger bark, det måtte jeg bare gjøre nå. Så håper jeg at det letter hagearbeid mitt litt til neste år. Jeg har hatt bark på tidligere også, men det var noen år siden nå, og det varer ikke så mange årene før en må ta en ny runde. Noen ganger angrer jeg på at jeg har laget meg en så stor hage, for her er det egentlig arbeidet for mange på fulltid om sommeren. Skal det se pent ut, må jeg holde på hele tiden.

Viste du at dagen i dag i 1854: Forfatteren Hans Jæger ble født i Drammen. Hans naturalistiske roman ” Fra Kristianiabohemen “, ble beslaglagt og Jæger ble dømt for krenkelse av bluferdigheten.

1939: Handelsdepartementet innførte streng bensinrasjonering og forbud mot privat bilkjøring. 

1965: Kinas kulturrevolusjonering startet. I 10 år snudde Kina ryggen til alle former for modernisering mens den ideologiske krigføringen spredte terror over landet. 

1974: Keiser Haile Selassie ble styrtet av militære ledere som ville gjøre Etiopia til en sosialistisk stat.

1975: Svalbard lufthavn ble åpnet av kong Olav. 

Dagen er tilminne om profeten Elias, som levde fra år 896 til 840 før Kristus. Elisa omtales i det gamle testamente som profeten Elias’ etterfølger. 

Dette var også tredje Barsok, og på denne og neste dag hadde bjørnen det travelt.  Det var nå den samlet inn det den skulle ha å ligge på under vinterdvalen. Bjørnetørke ble også dagen kalt. 

Denne dagen måtte all buskap være ført hjem fra fjellet.  Nå var det huldra som skulle overta på setrene, og det kunne bli store problemer hvis det ikke var tomt når hun kom med flokken sin.

Dagens visdomsord: Frykt ikke at ditt liv skal slutte. Frykt heller at det aldri skal begynne. 

( Kardinal Newman)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *