6.September.

I går brukte jeg stilkene på bladbeten min til middag, men så tok jeg bladene å lagde en veldig god suppe som jeg hadde til middag i dag. For å gjøre den mer mettende og spennende , laget jeg melboller å hadde oppi og serverte Nan brød ved siden av.

Viste du at dagen i dag i 1856: Legen og psykologen Sigmund Freud ble født i Østerrike. Han var grunnleggeren av psykoanalysen og arbeidet med dens begreper og teorier hele sitt liv. Freud har hatt sterk innflytelse i vesteuropeisk kultur, og var pion?r og nyskapende teoretikere i det moderne synet på personlighetsutvikling, oppdragelse og seksualitet. 

1901: USAs 25. president William McKinley ble utsatt for et attentat i Buffalo og døde av skadene en uke senere. Visepresident Theodore Roosevelt, som var borgermester i New York,ble innsatt som ny president. 

1944: Tyskerne tok i bruk V-2 raketter i angrep mot London og 2700 mennesker ble drept.

Dagen er tilminne om den hellige Magnus av Füssen  (699-772),som grunnlag abbediet i Bayern.  Det var først senere at han på grunn av sine mirakler ble kalt Magnus den store, på folkemunne St. Mang. 

Dagens visdomsord: Du er voksen den dagen du for første gang ler hjertelig av deg selv.

( Ethel Barrymore)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *