21. September. 

Jeg har liten erfaring med quinoa frø enda. Men prøver å tillære meg kunnskap nå. Har i alle fall funnet ut at høstingen av frøene skal skje når frøene har skiftet farge til gul, oransje eller rød. Og bladene har også begynt å skifte til høstfarger. Så jeg har nå begynt å skjære ned noen av de. Man skal da skjære de ned rett nedenfor der frøene slutter på stammen. Veldig bra om de høstes når det er fint vær så de ikke er så fuktige. 

Viste du at dagen i dag i 1901: Storbrann i Bergen; strøket Byalmenningen-Muren ble et stort flammehav. 

1903: Den første westernfilm, ” Kit Carson “, hadde premiere. 

1953: Forfatteren Lars Saabye Christensen ble født i Oslo. Romanen ” Beatles ” ble hans første store suksess; senere fulgte flere prisbelønte romaner. 

1957: Kong Haakon 7. døde, 85 år gammel. Kong Olav 5. avla ed som ny konge.

1977: USA, Sovjet og 13 andre land undertegnet en ikkespredningsavtale for å begrense spredning av atomvåpen.

1989: Olavshallen i Trondheim ble offisielt åpnet. 

1993: Boris Jeltsin oppløste det russiske parlamentet og tok selv makten.

Matteusmesse. 

Dagen er tilminne om Matteus, som var toller før han ble apostel, og han tok da navnet Levi. Det var han som skrev det første evangeliet.  I Norge ble dagen kalt Mattismesse om høsten.

Stod kornet umodent på åkeren nå, kunne det ikke brukes til mat for folk. På denne dagen skulle det blåser så sterkt at bladene falt ned fra trærne og kunne samles for vinteren. 

Dagens visdomsord: Hvor dypt vi enn er falt, så formår allikevel en stråle av håp å løfte oss opp til samme høyde som før. 

( Blaise Pascal)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *