2. November . 

Visste du at dagen i dag i 1755: Marie Antoinette ble født i Wien. 14 år gammel måtte hun av politisk årsaker inngå ekteskap med den ubegavede og svake Ludvig 14. av Frankrike . 

1933: Louis Armstrong besøkte Norge for første gang . 

1942: Alle menn født før 1. januar 1926 fikk nå anledning til å kjøpe ett stykke barbersåpe, men såpen måtte vare frem til mars 1943.

1948: Demokraten Harry S. Truman ble gjenvalgt som president i USA .  Han hadde i 1947 lansert den såkalte ” Truman-doktrinen”, som gikk ut på at USA skulle støtte land som var truet av kommunismen ( f.eks. Hellas og Tyrkia ).


Selv om bønner for de avdøde finnes på innskrifter i katakomber fra de første kristne århundrene ,var  kirken relativt  sent ute med en egen liturgisk fest.  Festen ble ganske snart spredt til hele vesten. Etter romersk katolsk skikk settes det lys på alle graver, og dette er blitt vanlig her også.

Folkelig overtro på denne dagen kunne fortelle at sjelene i skjærsilden ville vise seg og hjemsøke dem som hadde gjort dem noe mens de levde. De kunne vise seg som spøkelser eller hekser, og folk trodde at det hjalp å gi almisser i form av penger, kaker eller frukt .


Dagens visdomsord : Feilen ved å iføre seg et panser, er at det ikke bare tar av for smerten, men også for gleder.

( Celeste Holm)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *