Rips-mandelgele’.

( Bilde er lånt fra boken til hjemmets kokebokklubb).

I går tok jeg opp mer bær fra fryseren, det er på tide å få unna litt før neste sesong kommer.  Og så er det vell på denne årstiden, slutten av vinteren en har mest behov for litt ekstra antioksidanter. Så å overaske familien nå med en god dessert, syntes jeg passet bra.


Ca. 500 g modne rips og 500 g bring0ebær

Sukker etter smak

200 g malte mandler

1 plate gelantin pr. dl mos

2 1/2 dl fløte 35 %

Rens og skyll bærene.  La dem enten koke 3 min. i 2-3 dl vann eller mos de rå bærene i hurtigmikser eller gjennom sil. Mål opp mosen og beregn antall gelantinplater. Legg gelantinen i bløt i kaldt vann.

Skåld og hakk mandlene. Varm ca. 1 dl bærmos, legg i de godt krystede gelatinplatene og rør til de er oppløst. Ha gelantinblandingen og mandlene i resten av bærmosen og bland alt godt. Hell mosen i en godt skyllet form og sett den kaldt.

Hold formen et øyeblikk i kokende vann, legg et serveringsfat over og hvelv desserten. Hell kald kremfløte rundt geleen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *