Plastikkposen.

Det er så mye prat om bæreposene vi tar med oss hjem fra butikkene om dagen at jeg kom til å tenke på da plastikkbæreposen kom i matvarebutikkene. For jeg er så gammel at jeg husker nemlig det, det var jo en sensasjon. En skikkelig nyhet, noe moderne og nyskapende.

Vi hadde 3 matbutikker på Skedsmo den gangen. Det var Samvirkelaget, Vivo og Håkonsen. Og det må ha vært Vivo som kom med plastbæreposen først, for hjemme hos oss het bæreposen bare Vivoposen. Og det hette den i alle år etterpå. Selv om det sto S-laget eller Myhre elektriske eller etterhvert alt mulig  sto det på bæreposene ( Fin reklame). Og Vivo matbutikkene ble jo borte, unge i dag har ikke hørt om Vivo. Men plastbæreposen het Vivopose. Min mor sa alltid Vivopose. “Jeg trenger en Vivopose til å ha disse klærne i”, sa hun. Hun fikk da kanskje en Coop pose av meg og var fornøyd. Det hadde blitt et begrep.

Det er rart å tenke på, rart å tenke på at en har blitt så gammel. Og nå er det ikke stas med denne fantastiske oppfinnelsen lenger. Den har blitt et miljøproblem. Ja, ting forandrer seg hele tiden, men jeg ser at det er viktig å ta dette miljøproblemet på alvor.

Så nå får vi gå tilbake igjen til bærenette og veskene vi brukte når vi handlet for 50 år siden. Alt går i sirkel, det var kanskje bedre før?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *