Linfrøbrød.

Oppskrift:

6,5 dl Hvetemel 

1,5 Rugmel 

2,5 -3 dl lunkent vann 

1 ss olje

1 ss sirup

1 ts salt

2-4 ss knuste linfrø

1/2 pk tørrgjær

Jeg lager dobbel deig, når jeg først baker og da blir det 2 brød. Veldig fort gjort å bake brød selv. Jeg putter bare alle ingrediensene i  en blandemaskin og det blandes til en fin fast deigklump på morgenen, så lar jeg deigen stå å heve noen timer til det passer meg å dele deigen og kna den ut til brød som igjen skal stå å heve. Før jeg setter ovnen på 200 grader og venter til ovnen er varm. Så setter jeg gradene ned litt, ca. 180 grader. I mens smører jeg lunkent vann på brødene og stikker en gaffel oppå de, for at de ikke skal sprekke og steker brødene til de er ferdigstekt. Det kjenner jeg på lukten når de er ferdig. Men, er du usikker og ikke lukter det, kan det være ca. 45 minutter de skal stå i ovnen. Du kan banke på brødene under, får du en hul lyd er de ferdige. Ellers «øvelse gjør mester», her som på alt annet man gjør.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *