Jeg har brukt denne oppskriften som Sunkost delte ut før jul et år.
Tenkte at kan man bruke Classic, kan man sikkert også bruke juleteen til Yogi Tea. Så jeg lagde 2 deiger, 1 av hver smak.
Innholdet av 4 teposer skal brukes, og da må man sile den. Jeg puttet så det resterende i en mortel for å knuse, men må innrømme at jeg fikk en rest som jeg ikke brukte.
Her kommer oppskriften:
300 g hvetemel
50 g melis
1 klype salt
Inneholdet av 4 teposer, Yogi Tea.
200 g smør
Pyntes med perlesukker.
Kna sammen temperert smør, salt og den siktede teen fra teposene. Tilsett melet og kna til en glatt deig. Pakk deigen i plastfolie og la den hvile i minst en halv time i kjøleskapet.
Forvarm ovnen til 160 °C. Rull ut deigen og del den opp i 4 mm tykke skiver. Trykk ut kjeksene i den formen du vil bruke og legg de på stekeplate dekket med bakepapir. Stekes ved 160 °C ( ca. 6 – 8 min) til de er gyllenbrune. Trykk de varme kjeksene i perlesukker og la de avkjøle seg. Holdbarhet i lukket boks i 3 – 4 uker.
Her er den ene deigen min.
Jeg brukte bare et glass til å trykke ut kjeksen med.
Jeg la de på hodet i perlesukker før jeg stekte de, det gikk også fint.
Det gikk fint ann å bruke begge de to te typene i deigen.