Havregryns-snitter.

image

120 g havregryn (4 dl)
75 g hvetemel (1 1/4 dl)
100 g farin (ca. 1 dl)
1/2 ts hornsalt
160 g smør eller margarin
Arbeidstid: Ca. 30 min.
Steketid: Ca. 10 min.
Langpanne: 30×40 cm
Mengde: Ca. 50 stk.
Bland havregryn, mel, sukker og hornsalt i en bolle.  Hakk inn fettstoffet med en kniv og elt deigen raskt sammen.
Kjevle forsiktig ut deigen til den har omtrent 1/2 cm tykkelse og legg den i en smurt langpanne.

image

Jeg har også tilsatt 1 ss kakao og drysset hakkede mandler over før steking. ( kan sløyfes)
Sett formen i ovnen i 200 grader i ca 10 minutter,  til deigen er svak lysebrun. Skjær forsiktig kakene i snitter, ca. 6×3 cm, mens den er varm.  La kakene bli nesten kalde, før de forsiktig lempet over på en kakerist til avkjøling.
( her laget jeg også dobbel røre, for å fylle opp min langpanne) De smakte veldig godt.
Oppbevar kakene i boks med tettsittende lokk. Ikke ha papir i boksen, det kan gjøre kakene bløte. Egner seg til frysing. Holdbarhet: 3-4 måneder.

( I dag jeg prøvde å lage denne oppskriften her. Havresnipper.
I denne oppskriften valgte jeg å ta 200 g smør og 5 dl havregryn i stedet,  resten av oppskriften fulgte jeg. Men, syntes ikke det ble så velykket,  da det ble mer havregryn ble kakene vanskeligere å dele, de ble sprøere og falt i fra hverandre. Så spørs om denne oppskriften skal være slik det står her.)

image

Det blir litt som knekk.
Lykke til med julekakene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *