Kveldens party.

Da er sjokoladekaka ferdig laget til i kveld. Her kommer oppskriften til de som syntes den ser god ut og har lyst å prøve å lage den.

3/4 dl kakao
2 dl melk
2 dl sukker
150 g smør
2 store egg
3 dl hvetemel
2 ts vaniljesukker
1 1/2 ts bakepulver

KARAMELL:
1 1/4 dl kremfløte
3/4 dl sukker
1/4 dl lys sirup
2 ss smør
mandelspon

Rør sammen kakao, melk og 1 dl sukker i en kasserolle, la det koke opp under omrøring. Sett det til avkjøling.
Rør smøret og resten av sukkeret hvitt og porøst. Tilsett ett og ett egg under kraftig omrøring. Bland sammen mel, vaniljesukker og bakepulver og rør det i vekselvis med kakaoblandingen. Hell røren i en smurt form, 24 cm i diameter, og stek kaken i nedre del av ovnen ved 175 grader i ca. 50 min. til kaken er gjennomstekt. Avkjøl den litt i formen før den avkjøles på rist. Bland sammen fløte, sirup og sukker i en kjele. La det koke til en seigtflytende masse. Rør av og til. Ta kjelen av varmen og rør i smøret. Avkjøl karamellen under omrøring. Bre karamellen over kaken før den er blitt helt kald. Dryss mandelspon på toppen.

image

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *