Stor langpanne:
Knapt 1 liter kefir ( ca 9 dl)
5 dl sukker
150 g smeltet smør
1 liter hvetemel
4 ts kanel
1 ts malt nellik
1 ts malt ingefær
1ss natron
Glasur
100 g smør, romtemperert.
4 ts vaniljesukker
250-300 g melis
200 g philadelphia kremost naturell
Varm stekeovnen til 200 grader.
Legg et stort stykke bakepappir i langpannen, klipp det til i hjørnene.
Ha kefir og sukker i en stor bolle. Rør inn smeltet smør og det tørre, bland til en jevn røre.
Hell den i pannen. Stek kaken på nest nederste rille i ca 30 minutter, til den er gjenomstekt. Avkjøl kaken i pannen over rist.
Glasur:
Bland smør, vaniljesukker, melis og kremost til en tykk, smidig og smørbar krem.
Smør glasuren over avkjølt kake. Del den i firkanter eller snipper ved servering. Kaken egner seg for dypfrysing.