Fruktkaker.

De kan bakes i god tid før de skal spises el. gis bort. Det er et uttall forskjelige kakeformer å få kjøpt og ha røren i.
Oppskrift fruktkaker.
200 g steinfrie svisker
200 g aprikoser
1 pakke ( ca. 100 g) fruktblanding
200 g lyse rosiner
3 dl appelsinjuice
250 g smør
300 g sukker
300 g hvetemel
1 ts bakepulver
4 egg

image

Skjær svisker og aprikoser i ganske små biter. Legg all frukten i bløt i appelsinjuicen. La det stå et par timer.
Rør mykt smør og sukker luftig.
Rør i et egg om gangen. Sikt i mel og bakepulver, tilsett fruktblandingen og bland alt godt sammen.

image

Fordel røren i smurte former og stek kakene på nederste rille i ovnen ved 150 grader i ca. 1 time. Varier steketiden etter størrelsen på formene.
Kjenn med en kakenål om kakene er gjennomstekt.
Avkjøl på rist.

image

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *