Oppskrift: ca. 35 stk.
50 g gjær for søte deiger.
5 dl melk
150 g mykt smør
1 dl sukker
1/2 ts kardemomme
Ca. 13 dl hvetemel
Fyll:
1 boks nuggati
Hvetemel, kardemomme, salt, sukker og gjær hadde jeg i en kjøkkenmaskin. Tilsatte smøret i klatter og rørte godt med maskin. Hadde i melken tilslutt, eltet til en smidig deig. Lot den heve i 30 min.
Tok deigen opp og delte den i 2 like deler. Kjevlet hver del ut til ca. 25×40 cm, og smurte sjokoladepålegg (nuggati) jevnt utover. Rullet sammen og skjærte opp i ca 2 cm biter. Og etterhevet det i ca. 40 min.
Smurte på litt sammenvispet egg oppå før steking. Stekte mitt i ovnen ved 250 grader i 6-8 min. Må passes på, blir fort for mye stekt. Avkjøl på rist.
Disse er enkle og lage og veldig gode. Noe alle liker.