Byggrynskake.

Denne var god, skal jeg si deg.
Byggrynsgrøt er elgammel mat. Grøten var fast hverdagskost i gamle dager. Ved å tilsette noe mer som egg og sukker ble det en veldig god kake.

image

Med tilbehør som rømme , rabarbra og eplemarmelade som jeg lagde forige dagen, mmmm nydelig.
Oppskrift på Byggrynskake:
(12stk.)
1l melk
3/4 kopp byggris
3/4 kopp hvetemel
3 egg
1 kopp sukker
1/2 ts salt
1 ts kardemomme

image

Kok melk, byggris og hvetemel i en kjele til grøt. Pass på å røre godt- det tar en liten stund før den tykner, og den kan fort brenne seg.

image

Visp egg og sukker til eggedosis og bland det i grøten. Hell røra over i en liten langpanne.
Stek kaken i ovnen ved 220 ºC i ca 25 min, eller til den blir gyllen.

image

Avkjøl kaken og del den opp i stykker. Server den med litt rømme og godt syltetøy ved siden av.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *