Poteter:
På 1950-tallet spiste vi 93 kg poteter pr. person i året.
På 70- tallet spiste vi 72 kilo poteter pr. person i året.
Og i dag spiser vi 22 kilo hver.
Det folk ikke veit er at poteten er næringsrik og energifattig, og den har alltid vært sikringskost for vitamin C, spesielt for eldre. Den er rik på mineraler som kalium, magnesium og fosfor, noe som er bra for blodtrykket. Fiberet er bra for tarmen og vitaminer, kalsium og magnesium kan virke betennelsedempene.
( kilde: vg helg, 7.sept.)
Forskere ved Healthy Science Communications i Florida mener å ha funnet at potet kan ha et potensiale for bedring av hjertehelse og diabetes 2.
Så i dag har jeg laget potetstappe.
For med fulle kjelleren med poteter skal jeg spise meg sund og frisk i vinter.
Oppskrift på potetstappe:
600 g mandelpoteter
2 dl fløte/melk
4 ss smør
Salt, pepper og muskat
Kok potetene og hell av vannet.
Skrell og mos de grovt. Ha i smør og melk og rør dette inn i potetmosen. Smak til med krydder og gjerne urter.