Horn med poteter.

Poteter er kalorifattige, det er kilde for vitamin C og rik på karbohydrater i form av stivelse. De inneholder også kostfiber som er viktig for en god fordøyelse.

image

I dag har jeg laget horn med poteter og gir dere oppskriften her.
(16 stk.)
60 g smør/ margarin
90 g (1dl) sukker
1 egg
175 g kokte, moste poteter
1/4 ts salt
1 ts revet sitronskall
2 ss fløte
Ca. 200 g ( vel 3 dl) hvetemel
1, 5 ts bakepulver
Fyll:
Syltetøy
Pynt:
Egg til pensling
Perlesukker eller hakkede mandler Stekes ved 225º på midterste rille i ca. 12 min.

image

Smør og sukker røres lett og porøst.
Tilsett egg, ta av litt til pensling.
Ha i salt, sitronskall, fløte, mel, moste poteter, bakepulver og elt deigen lett sammen. Del den i to like deler som formes som boller. Hver del kjevles til en rund leiv ca. 5 mm tykkelse.

image

Smør på syltetøy og skjær 8 trekanter av hver leiv. Rull trekantene sammen fra den bredeste enden.

image

Form små horn som legges på bakepapirkledd stekeplate.

image

Pensle de med sammenvispet egg og dryss på Perlesukker eller hakkede mandler. Stekes gyldne og avkjøles på rist.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *