Siden jeg i høst tok inn så mye poteter, jeg har jo et lager. Tenker jeg at jeg må bruke de. Så jeg har nå leitet opp potet oppskrifter som jeg prøver ut.
Poteter bør helst kokes med skallet på for å bevare mest mulig av vitaminene. Det er ingen vits i å ha salt i kokevannet, for saltsmaken trenger ikke gjennom potetskallet ved koking.
Så var det oppskriften på Potetkjeks:
(Ca. 35 stk)
100 g smør/margarin
150 g skrelte nykokte poteter
150 g ( 2, 5 dl) hvetemel
1 ts bakepulver
2 ss valmuefrø
Egg til pensling
Pynt:
Valmuefrø
Litt salt
Stekes ved 200º midterste rille i ca. 6 min.
Rør smøret smidig. Mos de kokte potetene og rør de inn i smøret. Tilsett mel, bakepulver og valmuefrø og elt deigen godt sammen. Sett deigen kaldt minst 30 min. før den kjevles tynt ut.
Skjær firkanter ca. 6×6 cm av deigen. Pensle deigen med sammenvispet egg og dryss på salt og valmuefrø.
Stek kjeksen lyst gylne og la dem avkjøle på rist før de legges i boks med tett lokk.
Tips
Kjeksen smaker godt som tilbehør til ost.