Duftende ferske småbrød.

Da har jeg bakt litt igjen i dag.

image

Små, nystekte brød med sprø skorpe smaker alltid godt. Jeg baker og putter i fryseren, så kan jeg alltid by på duftende fersk bakst.
Av denne oppskriften kan en lage rundstykker, horn eller små pariserloffer.
Oppskrift:
3 dl lunken melk
50 g gjær
2 krm. sukker
1 krm. salt
1/2 dl olje
1 dl kli
6-7 dl hvetemel
Pensling og pynt:
Sammenpisket egg, valmuefrø

image

Smuldre gjæren i den lunkne melken og la det stå noen få min. Ha i sukker, salt, olje og kli og to tredjedeler av hvetemelet. Arbeid dette godt sammen og ha i mel til deigen er passe fast. Arbeid deigen glatt og smidig,  dekk med plastfolie og sett deigen til heving til dobbel størrelse,  ca. 50 min.

image

Ha deigen ut på melet bord, kna den lett sammen,  del den opp i ønskede antall emner og form til brød. Sett brødene på stekebrett dekk med bakepapir. 

image

Etterhev brødene ca. 20 min. Pensle de ferdighevede brødene og dryss med valmuefrø.

image

Stek brødene ved 225ºC,  midt i ovnen i ca. 12 min.

image

Avkjøl de duftende ferdigstekte brødene på rist.

image

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *