Da har jeg bakt litt igjen i dag.
Små, nystekte brød med sprø skorpe smaker alltid godt. Jeg baker og putter i fryseren, så kan jeg alltid by på duftende fersk bakst.
Av denne oppskriften kan en lage rundstykker, horn eller små pariserloffer.
Oppskrift:
3 dl lunken melk
50 g gjær
2 krm. sukker
1 krm. salt
1/2 dl olje
1 dl kli
6-7 dl hvetemel
Pensling og pynt:
Sammenpisket egg, valmuefrø
Smuldre gjæren i den lunkne melken og la det stå noen få min. Ha i sukker, salt, olje og kli og to tredjedeler av hvetemelet. Arbeid dette godt sammen og ha i mel til deigen er passe fast. Arbeid deigen glatt og smidig, dekk med plastfolie og sett deigen til heving til dobbel størrelse, ca. 50 min.
Ha deigen ut på melet bord, kna den lett sammen, del den opp i ønskede antall emner og form til brød. Sett brødene på stekebrett dekk med bakepapir.
Etterhev brødene ca. 20 min. Pensle de ferdighevede brødene og dryss med valmuefrø.
Stek brødene ved 225ºC, midt i ovnen i ca. 12 min.
Avkjøl de duftende ferdigstekte brødene på rist.