Goro er noen av de mest lettvinte kakene jeg baker til jul. Det er nesten som å steke vafler.
Denne oppskriften oppdaget jeg for ca 12 år tilbake. Før det hadde jeg ikke bakt Goro, for jeg syntes det hørtes så tungvint ut med kjevlinga.
Men, når jeg fikk denne oppskriften kjøpte jeg meg Gorojern , og har ikke angret på det. Gode kaker til jul.
Her kommer oppskriften:
2 dl smelta smør
2 dl farin
3 egg
2 dl fløte piskes til krem
2, 5 dl potetmel
2, 5 dl hvetemel
1/2 ts kardemomme
Slik går jeg frem:
Smelter smør. Pisker sukker og egg til eggedosis, pisker kremfløte til krem. Og blander alt i sammen til en røre, med mel og kardemomme.
Legger en skje med røre på hver rute. Og steker de gyllene.
Så må man passe på og skjære de i fra hverandre med en gang, mens de er varme.
Det blir mange fine kaker, og fort gjort da det stekes 3 kaker om gangen.
Her ligger Goroen oppe i boksene.
Jeg syntes denne boksen er så julette og fin.
Og her ser dere spisskammerse mitt, med alle boksene som er fulle av kaker nå. Så her kan julen bare komme.