Sjokoladesnitter, østerrikske.

image

Bunn:
45 g mørk sjokolade
85 g smør
50 g sukker (vel 1/2 dl)
2 egg
40 g hvetemel (2/3 dl)
Til formen:
Smør og mel
Fyll:
2 dl kremfløte
140 g mørk sjokolade
2-3 ss rom
1/2 ts vaniljesukker
Glasur:
100 g mørk sjokolade
1 ss vann
1 ts smør
Dessuten:
100 g melis (ca.2 dl)
2 ss vann
Arbeidstid: Ca. 50 min.
Steketid, bunn: Ca. 10 min.
Avkjøling i alt: Minst 21/2 time
Langpanne: Ca. 20 x 25 cm.
Mengde: 20 stk.

image

Bryt opp sjokoladen til bunnen i småbiter, og smelt den over vannbad, i en liten bolle oppi en kasserolle med kokende vann.
Rør smøret bløtt. Tilsett 3 ss av sukkeret, og rør godt. Ha i den smeltete sjokoladen. Skill eggene i plomme og hvite, og tilsett en eggeplomme av gangen.
Stivpisk eggehvitene, og pisk dem med resten av sukkeret. Skjær dem forsiktig i sjokolademassen. Sikt i melet,  og rør deigen forsiktig sammen til den er jevn og glatt.
Ha deigen i en smurt og meldrysset langpanne eller folieform på ca. 20 x 25 cm, og jevn den utovet i formen.  Stek kaken i middels varme,  175º, i ca. 10 minutter. Stikk midt i kaken med en vispepinne eller lignende.  Hvis det ikke henger noe deig på pinnen,  er kaken ferdigstekt. Avkjøl den litt i formen,  og hvelv den forsiktig ut på en kakerist for å bli helt kald.

image

Ha fløten til fyllet i en liten,  tykkbunnet gryte sammen med den oppdelte sjokoladen. Varm opp under omrøring til sjokoladen er akkurat smeltet, men ikke la det koke. Ta gryten av varmen,  og la sjokolade-fløten bli helt kald. Det går fortest i kaldt vannbad. Sett den deretter i kjøleskap minst en time.
Rør rom og vaniljesukker i sjokolade-fløten, og pisk den til den  tykner og blir smørlignende. Vær forsiktig så den ikke skiller seg.
Del kakebunnen i to på tvers. Smør fyllet i et tykt lag utover den ene av bunnene. Glatt ut overflaten og sidene med en stekekniv, og legg den andre bunnen oppå. Sett kaken kaldt minst en times tid.

image

Bryt sjokoladen til glasuren i småbiter,  og smelt den sammen med vannet over svak varme i en tykkbunnet gryte.  Rør inn smøret.
Sikt melisen,  og rør den til en jevn masse med vannet.  Ha den i den smeltete sjokoladen, litt av gangen, og rør til glasuren er jevn og glatt.
Smør glasuren utover kaken i et tykt, jevnt lag og la den bli stiv.
Dypp en skarp kniv i kokende vann,  og skjær kaken i ca. 3 x 4 cm store biter.

image

Spis den helst samme dag, du kan oppbevare den en eller to dager i kjøleskap i tett boks.
Egner seg ikke til frysing.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *