Rabarbra planten kom til Norge på 1700-tallet.
Den sure smaken av rabarbra skyldes hovedsakelig malonsyre, men inneholder også endel oksalsyre som kan gi økt risiko for nyrestein. Melk kan forhindre dette til en viss grad. Rabarbra kan også virke som avføringsmiddel.
Bladene er giftige og skal ikke spises.
(Wikipedia)
Bladene som er tatt av stilken.
Nå er rabarbraen min stor og i dag har jeg skjært av ca 30 stilker som jeg skal lage suppe og syltetøy av.
Hvert år begynner jeg å nyse, klø i halsen og blir tett når jeg driver med rabarbraen. Ingen unntak i år heller. Men jeg klarer ikke å la være, jeg må bare.
Rabarbraen er noe av det første ute om våren som man kan lage noe av. Og ivrig som jeg er, synes jeg dette er koselig (eller er det selvbergingsinnstinke som slår inn). Hvem veit?
Så da lar jeg det stå til og lager mat av det og nyser om kapp med lagingen. 🙂 for et leven.
Rabarbrasuppe har jeg laget og oppskriften finner du her. Den ble lagt inn i fjor vår. Ha en fin rabarbra sesong du også.