Bladbetegrateng med skinke.

jeg har nå veldig mye fin Bladbete ute og tenker at jeg må utnytte den. Bladbeten er svært rik på vitaminer og mineraler,  spesielt magnesium. Planten er mye brukt i middelhavslandene,  men trives veldig godt her.

image

Så for å benytte disse grønne fine bladene har jeg laget spinatgrateng med skinke.
Og vil dele oppskriften med dere her:
4 personer
Tilberedningstid: 10-15 min.
Steketid : Ca. 20 min.
Ovntemperatur: 200ºC
Midterste rille i ovnen.
Kan ikke fryses.
500 g frisk bladbete
1 løk
1 ss smør
Salt, pepper,  muskat
Ca. 200 g kokt skinke
5 egg
2 dl fløte
1 1/2 -2 dl revet ost

image

Skyll frisk bladbete, skjær av stilkene og hakk bladbeten opp.
Surr løken og bladbeten og smak til med krydder. Ha det over i et ildfast fat.
Skjær skinken i terninger og fordel den over det andre.

image

Visp eggene med fløten, salt og pepper,  hell blandingen i fatet. Dekk med et lag revet ost og stek som angitt.

image

Serveres straks, med brød.

image

Jeg puttet brød i brødristeren og gnei hvitløk på brødene. Det smakte godt vedsiden av.

image

image

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *