jeg har nå veldig mye fin Bladbete ute og tenker at jeg må utnytte den. Bladbeten er svært rik på vitaminer og mineraler, spesielt magnesium. Planten er mye brukt i middelhavslandene, men trives veldig godt her.
Så for å benytte disse grønne fine bladene har jeg laget spinatgrateng med skinke.
Og vil dele oppskriften med dere her:
4 personer
Tilberedningstid: 10-15 min.
Steketid : Ca. 20 min.
Ovntemperatur: 200ºC
Midterste rille i ovnen.
Kan ikke fryses.
500 g frisk bladbete
1 løk
1 ss smør
Salt, pepper, muskat
Ca. 200 g kokt skinke
5 egg
2 dl fløte
1 1/2 -2 dl revet ost
Skyll frisk bladbete, skjær av stilkene og hakk bladbeten opp.
Surr løken og bladbeten og smak til med krydder. Ha det over i et ildfast fat.
Skjær skinken i terninger og fordel den over det andre.
Visp eggene med fløten, salt og pepper, hell blandingen i fatet. Dekk med et lag revet ost og stek som angitt.
Serveres straks, med brød.
Jeg puttet brød i brødristeren og gnei hvitløk på brødene. Det smakte godt vedsiden av.