Eplechutney.

image

Oppskrift på ca. 4 dl:
2 løk
1 hvitløksfedd
1 rød chili
1 liter skrelte eplebåter
1 dl rosiner
2 dl råsukker
1 dl eplesidereddik
1 kanelstang
2 ss hakket fersk ingefær
Ca. 1/2 ss salt
1 krm chilipepper

image

Slik gjør du:
Skrell og hakk løk og hvitløk.  Del chilien i to, ta bort kjerner og finhakk.

image

Bland alle ingrediensene i en gryte.  Kok på svak varme uten lokk til chutneyen har tyknet, det tar ca. 1 time.

image

Ha chutneyen over på små tette glass. Oppbevares i kjøleskapet,  og er klart til å spises etter en drøy uke.

Den smaker godt til kjøttmat og kylling,  passer også godt til å smaksette gryter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.