Nå er eplehøsten her og jeg har snart brukt opp mine glassepler for i år. Nesten trist at sesongen er så kort.
Det lukter godt.
Eplene minner meg om høsten i barndommen, store, gamle epletrær som bugnet av epler. Jeg klatret i trærne for å få ned flest mulig epler uten at de skulle falle i bakken og lage brune flekker.
Og nå har jeg mine egne epletrær og kan lage mye godt. Som i dag- da jeg har laget Eplechutney som dere skal få oppskriften på litt seinere.
Ha en fortsatt fin høst og kos deg med all den friske, ferske, norske frukten og grønnsakene som er å få tak i nå.
Hei, har bodd i Norge i mange år, kommer fra DK, og har trodd, at glassepler her var transparente blanche, men har lest, i en bok på Nasjonalbiblioteket av Skard fra 30-årene om norske eplesorter, at det er en sort som heter hvit astrakan, som kalles glassepler. Hvit du hvilken sort du har?
Mvh. Els Helbo, Lillehammer
Dette er nok transparente blanche.