Eplemos.

image

Ja, som jeg har skrevet før i dag.  Så har jeg skrelt og delt en god del med epler i dag.
Jeg har bl.a laget eplemos.

image

Glasseplene min er klare for å brukes, så da er det bare å få det overstått.
Her kommer det en oppskrift på eplemos:
Skrell ca. 1 kg med epler, fjern kjernehuset og skjær eplene i småbiter.
Legg dem i en gryte med 1/2-1 dl vann (etter hvor saftige eplene er) og kok dem myke over svak varme og med tettsluttende lokk på gryta.

image

Visp massen til lett og luftig mos. Avkjøl og frys ned eller ha på varme glass som jeg har gjort i dag.

image

Den usukrede eplemosen kan serveres med eller uten smakstilsetning,  til div. retter, f.eks. lettsaltet svine-eller oksekjøtt, tunge, fjærkre, pytt-i-panne, blodpudding osv.
Eplemosen kan smakes til med sukker og ev. Vanilje og brukes til desserter eller kaker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *