Legenden forteller at den første kopp te ble drukket i China. En keiser satt ved bålet fordypet i tanker, da drysset noen blader ned i en krukke kokende vann som han hadde stående over ilden. Straks steg det opp en herlig aroma. Keiseren fikk forståelig nok lyst til å smake denne drikken som himmelen selv hadde skjenket ham. Slik gikk det til at kineserne begynte å drikke te, og te vinner i dag, nesten 5000 år senere, stadig nye tilhengere.
Jeg har tatt inn sitronmelisse og tørket i høst.
Og nå skal jeg begynne å drikke den.
Hvordan lager vi te?
Te skal tilbredes med kjærlighet og god tid. Bruk friskt vann rett fra kaldtvannskranen, hvor vannet ennå har surstoff i seg.
Varm vannet raskt til kokepunktet, men kok ikke livet av vannet, som de gamle kineserne sa.
Varm opp tekannen og ha i en teskje te for hver kopp pluss en til kannen. Det kokende vannet helles over og teen trekkes i ca. 4 minutter for finbladet te og 5-6 minutter for storbladet te.
Min te smakte fortreffelig. Og med Korni havrekjeks med brunost, ble det et lite måltid midt på dagen. Kjempe deilig, fin te pause.
Noen ordtak:
“Den som har mistet alt, har dog sin te”.
“Å kysse er som å drikke te, man får aldri nok”.