Bærtid.

Det har vært lang sesong i år.
Jeg begynte å gå ut i hagen å ta inn rabarbra i mai mnd. Så var det jordbær, bringebær,  multer på fjellet, solbær, stikkelsbær,  rips, blåbær og tyttebær. Epler, svartsurbær,  rognebær, chili og tomater fra drivhuset. Squash og gresskar, poteter, gullerøtter og noe kålrot. Så var jeg i skogen og plukket sopp for første gang. For ikke å glemme krydderurter som jeg også har hatt en del av ute i hagen. Så har jeg vært ute seinest i dag, i oktober og plukket bjørnebær igjen.

image

Jeg har fulle fryseren, vinterhamstring. Jeg kan klare meg lenge på det jeg har sanket inn og bearbeidet eller bare fryst ned. Det jeg mangler er kjøtt og fisk. Dessverre har jeg aldri prøvd meg på jegerprøven,  kanskje det blir det neste?  Nei,  jeg tror ikke det, kan ikke klare å skade de fine dyrene. Men, fiske vil jeg gjerne,  men jeg får ikke noe fisk ?? Har ikke helt dreisen på det, ikke så god tolmodighet heller. Men,  det skal jeg prøve mer. Hadde vært gøy å isfiske i vinter,  vi får se om det byr seg en anledning.

image

Ja, nå blir det vel ikke noe mer bærpluking før til neste sommer. Jeg er godt fornøyd med det jeg har fått sanket og skal kose meg i hele vinter. Vinterveden er også i hus, så nå kan bare vinteren og kulden komme til meg. Jeg skal da sitte forann peisen og kose meg med kanskje en asjett med bær og vaniljesaus. Strikke eller hekle litt. Og hvile etter en skitur. Ja, nå drømmer jeg litt også. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *