Sitronmelisse.

Jeg har nå drivi å drikki te noen dag av tørkede sitronmelisse blader. Og det dufter veldig godt, og den er også god å drikke.
Så kom jeg på at jeg skulle gå på nettet å se hva denne urten er god for.

image

Da ble jeg overrasket. 
Paracelsus skrev på 1600 tallet: “av alle de urter som jorden frembringer,  er melisse den beste for hjertet.” Og betegnet sitronmelisse som en “livseliksire” som kunne fornye hele mennesket. Og dette synet ble støttet av et apotek i London som skrev i 1696 :“sitronmelisse hver morgen virker foryngende, styrker hjernen og gir nytt liv til kraftløse personer”.

image

Så jeg gikk rett ut og plukket inn mer sitronmelisse.

image

Sitronmelissen har vokst seg stor og fin i løpet av sommeren og sto like fint enda.

image

“Sitronmelisse er varm, og et menneske som spiser den smiler gjerne,  da dens varme berører milten og deretter gleder hjerte.

image

Jeg fant ut at denne urten var det verdt å ta vare på. Så nå blir det mye tedrikking på meg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *