Denne gryten var veldig god, kan anbefales.
(6-8 personer)
Velegnet til frysing.
Oppskriften kommer her :
Ca. 1 1/2 kg lammebog
4 løk
1 fedd hvitløk
2-3 ss smør
Salt, pepper, paprikapulver, karve
4 gullerøtter
4-6 tomater
1 grønn og 1 rød paprika
3-4 purrer
4 dl buljong/kraft
2-3 dl rødvin
Litt fløte
Skjær kjøttet i jevne biter. Kok kraft på bein . Brun kjøttet sammen med grovhakket løk og hvitløk i smør. Dryss på krydder og tilsett kraft. Kok i 30-40 min. Over svak varme.
Skjær grønnsakene smått opp og legg dem i gryten.
Tilsett rødvin og kok til det er mørt. Smak til med krydder og tilsett fløte før servering.
Grovt brød, bakt potet eller kokr ris smaker godt til.