Focaccia.

image

Oppskrift :
7 g tørrgjær
1ss honning
6 dl vann
1 kg mel
1 ts salt
4 ss extra Virgin olivenolje
2-3 klyper salt

image

Rør sammen gjær, honning og romtemperert vann. La det stå noen minutter før du tilsetter mel, litt etter litt.
Bruk en kjøkkenmaskin eller kna i 5 minutter, bruk litt olje på hendene for å gjøre jobben mindre klissete. Deigen skal være jevn og elastisk. Dekk bollen med plastfolie eller et kjøkkenhåndkle og la den doble seg i størrelse. Slå luften ut av deigen,  og kjevl den ut til den formen du ønsker, ca. 2,5 cm tykk. Legg den over i pannen du skal bake den i og pensle med olivenolje. Lag små hull i deigen med en gaffel og strø på salt. La den heve til dobbel størrelse igjen. Stekes på 200 grader i 30 minutter.

image

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *