Da det nå er så mye lammekjøtt å få kjøpt i butikkene, har jeg i dag laget meg middag av kjøttdeig av Lam.
Her kommer oppskriften til 4 personer :
500 g kjøttdeig av Lam
1 løk
3 hvitløkbåter
1 pastinakk
1 gulrot
Olivenolje
1 boks hermetiske tomater
2 ss tomatpure
2 dl rødvin (jeg brukte vann)
1 hønsebuljongterning
1 ts sukker
1 1/2 ts timian
1 1/2 dl svart oliven
Salt
Nykvernet pepper
Tilbehør pasta
Skrell og hakk løk, og hvitløk. Skrell pastinakk og gulrot, og riv på rivjernets grove side.
Jeg bruker en slik maskin når jeg river røtter.
Fres hvitløken og løken i olivenolje uten at det tar farge. Øk varmen og legg i kjøttdeigen, og stek til den er fint fordelt. ( jeg pleier å steke i en jerngryte).
Tilsett tomater, tomatpure. Vinbuljong (eller vannbuljong), sukker og timian. La sausen koke under lokk i 30 minutter. Rør i olivenene mot slutten av koketiden. Smak til med salt og pepper, og server med pasta og eventuelt nyrevet parmesan.