Lammegryte med oliven.

Da det nå er så mye lammekjøtt å få kjøpt i butikkene, har jeg i dag laget meg middag av kjøttdeig av Lam.

image

Her kommer oppskriften til 4 personer :
500 g kjøttdeig av Lam
1 løk
3 hvitløkbåter
1 pastinakk
1 gulrot
Olivenolje
1 boks hermetiske tomater
2 ss tomatpure
2 dl rødvin (jeg brukte vann)
1 hønsebuljongterning
1 ts sukker
1 1/2 ts timian
1 1/2 dl svart oliven
Salt
Nykvernet pepper
Tilbehør pasta

image

Skrell og hakk løk, og hvitløk. Skrell pastinakk og gulrot, og riv på rivjernets grove side.

image

Jeg bruker en slik maskin når jeg river røtter.

image

Fres hvitløken og løken i olivenolje uten at det tar farge. Øk varmen og legg i kjøttdeigen, og stek til den er fint fordelt. ( jeg pleier å steke i en jerngryte).

image

Tilsett tomater, tomatpure. Vinbuljong (eller vannbuljong), sukker og timian. La sausen koke under lokk i 30 minutter. Rør i olivenene mot slutten av koketiden. Smak til med salt og pepper, og server med pasta og eventuelt nyrevet parmesan.

image

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *