Kylling frikase.

Nå er rotgrønnsakene finest, og Norske rotgrønnsaker er stappfulle av vitaminer og antioksidanter. Så i går laget jeg en kyllingfrikase som var kjempe god.

image

Og her kommer oppskriften :
(4 personer)
Ca 500 g kyllingfilet
1 l vann
2 laurbærblader
6 hele pepperkorn
2 gullerøtter
2 persillerøtter
1 bit sellerirot
1 bit kålrot
1 ss smør
2 ss hvetemel
1 dl kremfløte
1 1/2 – 2 ss edikk
1 ts sukker
1 1/2 dl grovhakket dill
Smør
Salt og pepper

Kok opp vann, laurbærblad, pepperkorn og 2 ts salt i en kjele.  Del kyllingen i mindre biter, legg den i kjelen og la den trekke i ca. 15 min.til kyllingen er gjennomkokt, sil og hjem kraften.
Skrell og skjær røttene i litt store biter. Kok dem myke i litt lett saltet vann.
Smelt smør i en kjele. Rør i melet. Spe med kraften litt av gangen under pisking. Tilsett fløte, og la det koke i 3-5 minutter.  Rør om av og til. Tilsett edikk, sukker og kylling og de kokte grønnsakene. Smak til med salt og pepper og eventuelt mer edikk og sukker. Serveres med kokte poteter til.

image

Perfekt høstmat.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *