( 6 personer)
250 g tørkede bønner
250 g gulrot
2 løk
2 selleristilker
375 g tomater
250 g poteter
250 g tynne snittbønner
375 g squash
2 ss olivenolje
12 dl vann
50 g vermicelli
Salt og pepper
Koketid 35-40 min.
Legg bønnene i en stor bolle og dekk med kaldt vann. La de ligge over natten, eller i minst 5 timer. Hell av vannet og ha bønnene over i en kasserolle. Dekk med kaldt vann og kok opp. Ta bort alt skum på overflaten og kok i 10 minutter. Skru ned varmen og la det småkoke i 1 time eller til bønnene er myke.hell av vannet og sett til side.
Gjør klar grønnsakene, skjær gullerøtter, løk, og selleri i terninger. Rens squashen og skjær den i terninger.
Varm olivenolje i en stor kasserolle og ha i gullerøtter, løk, selleri og tomatet.
Kok forsiktig i to minutter, tilsett så vannet.
Kok opp, skru ned varmen med en gang og la suppen småkoke i 15 minutter. Tilsett poteter, bønner, squash og vermicelli. La det småkoke i 15 -20 minutter, til pastaen og alle grønnsakene er gjennomkokt. Krydre med salt og pepper.
Kan servere brød til.