Lettvint hverdagsmiddag, arbeidstid: Ca 25 min. Steketid: Ca. 20 min.
300 g røkt kjøttpølse
1 løk
1 paprika
2 ss olje
1 ts karri
160 g langkornet ris (2 dl)
Ca 1/2 l buljong (event terning)
2 ss konsentrert tomatpure
Salt
Pepper
Ta skinnet av pølsene og skjær i terninger. Skrell og hakk løken. Fjern stilk og frø på paprikaen og skjær den i strimler.
Varm oljen i en tykkbunnet gryte og surr karrien litt i den så smaken frigjøres.
Brun løk og ris under omrøring, så det ikke svir seg.
Tilsett pølseterninger og paprikastrimler og hell buljong på. Bland i tomatpure og krydder.
Legg lokk på, demp varmen og la risottoen surre på svak varme, ca. 20 minutter. Pass på at den ikke koker tørr, det kan bli nødvendig å tilsette mer væske.