I år har det gått et program på NRK, hvor en dame har baket fra et Slotts kjøkken. Der så jeg en interessant oppskrift jeg fikk lyst å bake. Antakeligvis er det et danskt program, for oppskriften er å finne på DR.DK/MAD
“Brunkager er en skjønn klassisker til julen, ” står det. Man må gjerne bake oppskriften flere ganger, for man kan godt bli avhengig!
Så da måtte jeg prøve denne danske julekake. Den minnet meg litt om våre pepperkaker. Bare at vi har ikke i hele skollete mandler eller pictaciekjerner og syltete appelsiner i terninger. Så når alle ingrediensene var eltet i sammen ble deigen presset oppi en form 18×18 cm. Og skulle stå kaldt til neste dag.
Så skjæres den opp i 5 lange strimler som igjen en skjærer tynne skiver av og legges på bakepapir og stekes i ovnen. Det var veldig fort gjort dag 2.
Gode ble de, morsomt med noe nytt.
Ønsker du å bake disse finner du oppskriften inne på DR.DK/ MAD