6. Juledag.

image

Har brukt pausene i juleferien til å hekle litt. 2 små lappetepper i Oldemorsruter som skal ligge her i Alvdal over noen stoler. Har hatt noen rolige dager nå, det har vært kaldt her, så det har blitt mye inne. Men,  vi kommer nok til å ta det igjen i nyttårshelgen. Skal forberede 90 års dag på nyttårsaften,  det er en voksen alder.

image

Viste du at på denne dag i 1865: Den engelske forfatter Rydyard Kipling ble født i Bombay i India. Han var en fremragende lyriker og en ypperlig forteller, Kipling, som er blitt kalt “Det britiske imperiums dikter” ble tildelt Nobelprisen i litteratur i 1907.
1899: Forskeren og forfatteren Helge Ingstad ble født i Meråker. Han var jurist, forfatter og arkeolog, og ble berømt og anerkjent for sine forskningsreiser til New-foundland, der han påviste spor etter norrøn bosetning fra vikingtiden.

image

1901: Arbeiderpartiets kvinneforbund ble dannet.
1916: Munken Rasputin ble myrdet i et attentat i Petrograd. Han var en religiøs fanatiker som var rådgiver for den russiske tsarfamilien siden 1907.

image

Dagen er til minne om kong David. Han var konge i Israel ca år 100 før Kristus.

image

Dagens visdomsord: Ofte er fremtiden der før vi er blitt voksne.
(John Steinbeck)

image

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *