Nyttårsaften.

image

Jeg vil ønske alle et riktig Godt nyttår! Håper året blir fint. Vi skal feire og ønske det nye året velkommen her i Alvdal i år.

image

Viste du at dagen i dag i 1869: Maleren Henri Mathisen ble født i Le Cateau i Frankrike. Han regnes som den viktigste av de franske kunstnere i det tyvende århundret, og er ved siden av Picasso antagelig den som har hatt størst betydning for den moderne kunstens gjennombrudd.

1890: Folketallet i Norge passerte 2 millioner. Colorful Fireworks over Lake

1940: Av Nortraskips 921 skip i aprildagene, var 142 skip gått tapt i løpet av 1940.

1944: Et alliert flyangrep mot Gestapos hovedkvarter på Victoria terrasse i Oslo fant sted, og 78 sivilpersoner ble drept. 1978: Det ble målt 44,9 minusgrader på Tynset.

1999: Millenium Dome – Tusenårsdomen – Et opplevelsessenter i London ble offisielt åpnet.

image

Dagen er til minne om den hellige Sylvester, som var pave fra 314 til 335. Det var han som fikk oppgaven med å lede kirken over fra den lange forfølgelsestiden til en fredsperiode.

På årets siste dag skulle det være tradisjonell eller rituell kost, som spekesild og havregrøt. Silda symboliserte sølv mens grøten var gull; det var altså rikdom man spiste for.

Fyrverkeri på nyttårsaften har lange tradisjoner. For i gamle dager ble det skutt over hustakene for å skremme tusser og troll.

image

Dagens visdomsord er: Et lite opprør nå og da er en god ting.
(Thomas Jefferson)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *