27. Januar.

image

Jeg kom til å tenke på at om sommeren har jeg en dille ( en av mange), plukke inn forskjellige vekster ute å tørke. Det har jeg drevet med i mange år,  og blir av å til litt lei meg selv for at jeg gjør det. For egentlig blir det litt rot og støvsamlere o.s.v.,  har nå tatt bilder av noen av de tørkede vekstene jeg har rundt om kring i huset.

image

Viste du at dagen i dag i 1756: Wolfgang Amadeus Mozart ble født i Salzburg.  Den østerrikske komponist,  pianist og dirigent ble genierklært allerede tidlig i sin barndom.
1901: Den italienske komponist og senator Guiseppe Verdi døde.

image

1926: Den første demonstrasjon av fjernsyn med bevegelige objekter ble gjort i Storbritannia,  i regi av skotten John Logie Baird.
1982: Mauno Koivisto ble innsatt som president i Finnland etter Urho Kekkonen.

image

1989: Tidsskriftet ” Farmand” utkom med siste nummer. Det ble grunnlagt i 1891 av Eilert Sundt, under navnet “Norsk Forretningsblad.

image

I norske kalendre minnes den hellige Julianus,  som var biskop i Le Mans i Frankrike, og som døde i det tredje århundre.
Dagen er også viet til Chrysostomos, som betyr” Den gylne munn”. Det var biskop Johannes fra Konstantinopel som fikk dette tilnavnet. Grunnen var at hans bibelforklaringer var lette å forstå for folket. Han døde i 407 og ble predikantenes skytshelgen.

image

Dagens visdomsord: Vær alltid den første til å le av deg selv – før andre gjør det.
(Elsa Maxwell)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *