8. Mars.

Den internasjonale kvinnedagen.

image

Det er morsomt når det en har sådd begynner å spire, da går det fort mot vår. Her begynner så vidt chilien å spire.
Ellers har jeg sådd tomat og Quinoa. Er veldig spent på Quinoaen da jeg tok frø fra noen jeg hadde sådd ute i fjor,  de ser nå veldig sjøre ut og lange. Er redd de ikke vil komme seg, kanskje det var fortidlig å så de, har ikke så mye erfaring med de enda. Har flere frø, så jeg skal prøve å så mer seinere.

image

Visste du at dagen i dag i 1844: Karl Johan døde på slottet i Stockholm og hans sønn, Oscar 1. ble konge av Norge og Sverige.
1874: Forfatteren Gabriel Scott ble født i Skottland. Ved siden av Vilhelm Krag er han den fremste skildrer av Sørlandets natur og folkeliv.

image

1907: Lyrikeren Rolf Jacobsen ble født i Oslo. Han regnes som en av forløperne for modernismen i norsk lyrikk, og slo igjennom allerede med deputboken, diktsamlingen “Jord og jern” i 1933.
1946: Marskalk av Finland og tidligere president, Karl Gustaf Mannerheim tok avskjed med finsk politikk.

image

Dagen er tilminne om en afrikansk martyr som het Beate.
I Bergen bar flere kvinner rosenkrans,  tente lys og knelte foran Maria – bildene i domkirken.  Men i 1570, på denne dagen, greide biskopen å tvinge igjennom at Maria – bildene ble tatt ned. Bergenserne mente at dette var et overgrep,  og saken vakte også harme i byens råd og hos borgermesteren.

image

Dagens visdomsord: En gang i mellom må du lukke øynene for å se bedre.
(Paul la Cour)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *