Jyttemel i stedet for hvetemel som en får kjøpt på helsekost butikker. Et glutenfritt alternativ for de som har cøliaki.
Oppskrift på pizzabunn med Jyttemel :
500 g Jyttemel
1 pk.tørrgjær
2ss mais eller soya olje
1/2 ts salt
Ca. 3 dl vann
Lunkent vann helles i en bolle i det tørre. Heves ca. 30 min.
Kjevles ut på benken til ønsket størrelse og tykkelse. Ha på fyll. Stekes ved 250 grader ca 15 minutter, midt i ovnen.
Jeg stekte bunnen i 5 min. før jeg hadde på fyllet.
Oppskrift på karamellisert løk:
3-4 store løk
2-3 fedd hvitløk
3-4 ss olivenolje
1 ss brunt sukker
Salt, pepper
2-3 baksamico eddik
Chevre eller fetaost
Frisk rosmarin
Rens og skjær løk i tynne skiver.
Finhakk hvitløken.
Stek løk og hvitløk i stekepanne på middels varme i 15 minutter.
Tilsett sukker, og stek videre i 10 minutter. Smak til med salt, pepper og balsamicoeddik.
Fordel løken over forstekt pizzabunn og ha rosmarinbladene på. Fordel biter av Chevre eller fetaost over karamellisert løk.
Jeg brukte en liten boks med fetaost på og strødde ferdigraspet pizza ost på.
Fordel over rosmarinblader og ringle eventuelt over litt olivenolje.
Kvern over litt pepper og stek i forvarmet ovn på 225 grader på midterste rille i ca. 10 minutter.