Pizza med jytte mjøl (teff) og karamellisert løk.

Jyttemel i stedet for hvetemel som en får kjøpt på helsekost butikker.  Et glutenfritt alternativ for de som har cøliaki.

image

Oppskrift på pizzabunn med Jyttemel :
500 g Jyttemel
1 pk.tørrgjær
2ss mais eller soya olje
1/2 ts salt
Ca. 3 dl vann

image

Lunkent vann helles i en bolle i det tørre. Heves ca. 30 min.
Kjevles ut på benken til ønsket størrelse og tykkelse. Ha på fyll. Stekes ved 250 grader ca 15 minutter,  midt i ovnen.

image

Jeg stekte bunnen i 5 min. før jeg hadde på fyllet.

image

Oppskrift på karamellisert løk:
3-4 store løk
2-3 fedd hvitløk
3-4 ss olivenolje
1 ss brunt sukker
Salt, pepper
2-3 baksamico eddik
Chevre eller fetaost
Frisk rosmarin

image

Rens og skjær løk i tynne skiver.
Finhakk hvitløken.
Stek løk og hvitløk i stekepanne på middels varme i 15 minutter.

image

Tilsett sukker, og stek videre i 10 minutter. Smak til med salt, pepper og balsamicoeddik.

image

Fordel løken over forstekt pizzabunn og ha rosmarinbladene på. Fordel biter av Chevre eller fetaost over karamellisert løk.

image

Jeg brukte en liten boks med fetaost på og strødde ferdigraspet pizza ost på.

image

Fordel over rosmarinblader og ringle eventuelt over litt olivenolje.

image

Kvern over litt pepper og stek i forvarmet ovn på 225 grader på midterste rille i ca. 10 minutter.

image

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *