23. April.

image

I dag har vi virkelig gjort en god jobb, lørdagsjobbing. Tro det eller ei,  men jeg har kløyvd all denne veden på disse bildene aleine. Jeg har sittet i 7 1/2 time i dag og kløyvd ved. Så har gubben brukt mottorsaga og laget kubber først og stablet all veden etterpå. Det føles godt nå etterpå at det er gjort. Godt med alt som er unnagjort. Ja, vi er altså nå på hytta i helga og det var mange minus grader i natt her, bakken er helt stivfrossen. Været er merkelig,  sola skinnet det ene øyeblikket og så i neste øyeblikk snør det.

image

Visste du at dagen i dag i 1616: En er verdenslittraturens fremste dramatikere, William Shakespeare, døde. Han skrev ca. 40 skuespill, og hans dramaer er oversatt til alle kulturspråk. Shakespeare hentet sine motiver fra krøniker og folkesagn.

image

1616: Miguel de Cervantes Saavedra ble født i Spania. Han skrev “Don Quijote”,  som var en parodi på datidens ridderromaner, og som i dag vurderes som et av verdenslittraturens mesterverker.

image

1925: Regjeringen bestemte at øygruppen Spitsbergen og Bjørnøya skulle hete Svalbard og være en del av Norge.

image

1999: NATOs 19 medlemsland markerte organisasjonens 50 – års jubileum.

image

St. Jørgensdag eller St. Georgsdag.
Dagen er tilminne om den hellige Georg,  som var Engesland nasjonalhelgen og mange andre lands skytshelgen. St. Georg ble kalt ” den første ridder etter Vår Herres fødsel”, og skal ha vært ridder i keiserens livvakt. Han led martyrdøden under keiser Diokletian i år 303. Georg ble skytshelgen for soldater og speidere.

image

Dagens visdomsord: Det viktigste er ikke å legge år til livet men liv til årene.
( H. Jones)

image

image

Her skal veden ligge ute å tørke i sommer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *