Her kommer oppskriften til 4 personer.:
arbeidstid: Ca. 20 minutter.
Koketid: Ca. 30 minutter.
400 g karbonadedeig
30 g (2ss) smør
2-3 løk
3 gullerøtter
50 g ris
6 middels store poteter
200 g hodekål
Ca. 4 dl vann
2 ts salt
1/4 ts pepper
1/2 – 1 ts karri
1/2 ts paprika
Skrell løkene og skjær dem i ringer. Skrell gullerøtter og skjær dem i skiver. Skrell potetene og skjær dem i skiver. Skjær vekk stokken og eventuelle grove blader på kålen og snitt fint.
Brun karbonadedeigen og løken i fettstoffet sammen med karrien i en gryte under omrøring, til det blir grynet og har tatt farge.
Tilsett de øvrige grønnsakene, ris, vann, salt, pepper og paprika, legg på lokk og kok retten på svak varme en halvtimes tid. Rør av og til. Smak til med krydder og server.