16. August. 

Jeg holder på så jeg nesten ikke har tid til å puste om dagen. Høsten er en travel tid for meg. Så føler jeg at jeg ligger litt på etterskudd og har en del å ta igjen. Men,  nå har jeg fått plukket inn alle solbærne og alle røde ripsen ( har bare igjen de hvite). Jeg har saftet og syltet. Og så har jeg veldig mye squash, sukkererter etc. Så jeg har stekt opp noen grønnsakblandinger og fryser de ned, lett å ta opp igjen senere. Men, vi koser oss litt også midt oppi det hele, for nå har vi nypoteter og friske grønnsaker og fersk saft o.s.v. Og det er deilig. Nam,nam.

Visste du at dagen i dag i 1896: På denne dagen ble det funnet gull for første gang i Klondyke i Alaska. 

1913: Henry Fords bilfabrikker i USA foretok de første forsøkene med samlebånd. 

1934: Den metrologiske stasjonen på Gaustatoppen ble offisielt innviet. 

1960: Kypros ble proklamert som uavhengig republikk. 

1977: Elvis Presley døde. Han fikk sitt gjennombrudd i midten av 1950 – årene og ble pop- og rockhistoriens mest suksessrike artist. Han var med i 33 filmer og mange av hans plateinnspillinger solgte i millionoppslag. 

1991: Pave Johannes Paul 2. besøkte Ungarn – det første pavebesøket i landets historie. 

Dagen er tilminne om den hellige Rochus ( 1295-1327) fra Montpellier i Sør -Frankrike, som levde et fromt liv fordi han var født med et rødt kors på brystet. Han delte ut sin formue til de fattige og dro som pilegrim til Roma, der han pleide de syke under en pest. Da han vendte tilbake til hjembyen, ble han arrestert som bedrager. Rochus satt fem år i fengsel, og ydmykt fant han seg i sin skjebne. Da han kjente at døden nærmet seg, fant en prest cellen fylt av et himmelsk lys. Folk strømmet til og fant den hellige død, omgitt av en strålende glans.

Dagen ble også kalt Rugdagen og Rugsok. 

I dag er det etter tradisjonen såtid for vinterrugen, og bygget skal være modent.

Dagens visdomsord: Du er ingen dumrian fordi du har gjort noe dumt – bare hvis du ikke skjønner hvor dumt det var. 

( ukjent) 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *