Chow – Chow. 

Kinesisk kjøttgryte. 

Oppskrift: 

1 kg magert svinekjøtt uten ben

1 purre

4 løk

2 epler

4 ss smør 

1/2 – 1 ts karri

6 dl buljong

Salt

Jevning:

Ca. 1/2 dl fløte

2 ss hvetemel 

Arbeidstid: Ca.  30 min.

Koketid: 35-40 min.

Skjær kjøttet i fingertykke strimler. Rens og vask purren godt og skjær den i ringer. Skrell og finhakk løken. Skrell eplene og skjær dem i terninger. 

Smelt fettstoffer i en gryte, tilsett karrien og la den surre et minutt så smaken kommer bedre frem.

Brun kjøttstrimlene i karri – smøret sammen med purre og løk, tilsett eplene og hell buljongen i gryten. Kok opp og la retten surre under lokk i 35 – 40 min., eller til kjøttet er mørt.

Server ris og en salatbolle til. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *