Kinesisk kjøttgryte.
Oppskrift:
1 kg magert svinekjøtt uten ben
1 purre
4 løk
2 epler
4 ss smør
1/2 – 1 ts karri
6 dl buljong
Salt
Jevning:
Ca. 1/2 dl fløte
2 ss hvetemel
Arbeidstid: Ca. 30 min.
Koketid: 35-40 min.
Skjær kjøttet i fingertykke strimler. Rens og vask purren godt og skjær den i ringer. Skrell og finhakk løken. Skrell eplene og skjær dem i terninger.
Smelt fettstoffer i en gryte, tilsett karrien og la den surre et minutt så smaken kommer bedre frem.
Brun kjøttstrimlene i karri – smøret sammen med purre og løk, tilsett eplene og hell buljongen i gryten. Kok opp og la retten surre under lokk i 35 – 40 min., eller til kjøttet er mørt.
Server ris og en salatbolle til.