God gammeldags husmannskost.
Oppskrift til 4 personer.:
1 stk lettsaltet svineknoke
200 g tørkede gule erter
1 stk løk, fin hakkes
1 stk sellerirot, i terninger
2 stk laubærblad
2 l vann
2 stk gulrot i terninger
1 stk purre i ringer
4 stilker frisk timian
Legg erter i rikelig med vannover natten. Hell av vannet før du begynner med de andre forberedelsene.
Legg svineknoken i gryta med 2 liter vann og laurbærblad, kok opp svineknoka, må trekke i 3 timer til kjøttet løsner fra beina.
Ha løk,erter og timian i underveis.
Tilsett gulrot,sellerirot og purre når det er 20 min igjen av koketiden.
Ta opp svineknoka, skjær av kjøttet og legg det tilbake i suppa. Smak til med pepper.
Server suppa med flatbrød og smør. Eller pannekaker som vi hadde til i dag. VELBEKOMME.