Bakedag.

I dag har jeg bakedag, nå må kakene i boks snart, kjenner panikken stiger.
Har tidligere skollet og malt mandler til 2 kransekaker, så i dag har jeg gjort alvor av og bake det i sammen. Når jeg baker kransekaker blir det 8 eggeplommer tilovers som jeg syntes er synd og hive. Så nå har jeg funnet fram til en gammel oppskrift på eggeplommekaker.
De ble litt marengsaktige , litt søte.

image

EGGEPLOMMEKAKER.
2 eggeplommer
250 g (5 dl) siktet melis
1/4 ts hjortetakksalt

Eggeplommer, melis og hjortetakksalt knas sammen til fast deig. Det skal overhodet ikke mel i disse kakene. Det kan være litt vrient å kna deigen sammen, men vær tørr og varm på hånden så går det fint. Trill deigen ut til små kuler som settes på plate. Gi hver kake en liten “trøkk” og stek dem i 15 minuttet i ovnen på 160 – 170 grader. Kakene skal faktisk mer tørre enn steke. Kikk endelig ikke på kakend de første 10 min. Disse kakene hever seg fint og er veldig lette og sprø, rene konfekten.

image

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *