Iransk Brød.

Jeg må innrømme at i dag har jeg begitt meg ut på tynn is. Fant en oppskrift som jeg har fått av ei Iransk venninne en gang. Og tenkte at dette må jeg prøve i dag. Har aldri sett eller spist Iransk Brød tidligere eller laget det. Så her blir det bare slik jeg innbiller meg at det er. Hun fortalte at de skulle rulles ut som lange og smale brød. Og at i Iran hadde de spesielle former for dette brødet. Hvis noen veit, og jeg har gjort feil ønsker jeg å høre fra dere.
( dette er ikke nan brød altså, for det veit jeg hva er.)

image

image

Oppskrift Iransk Brød.
2 kg hvetemel
50 g gjær
1 ss salt
1/2 kopp olje
1 egg
1 liter lunkent vann
Stekes ved 200 ºc i ca 1/2 time.

Jeg mikset alt i sammen i en kenwood maskin. Det ble en smidig deig som var lett å jobbe med.
Delte deigen i 6 og rullet de ut og satt på bakeplate.
Forhevet ikke.
Penslet med eggehvite.

image

image

De var iallefall gode.

Én tanke om “Iransk Brød.

  1. Hei, jeg er iraner selv og vi pleier å deigen forheve og skjevle til store sirkler. Jeg er ikke helt sikker p.g.a. at jeg er norsk-iraner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *