Fiskegrateng.

image

Fiskegrateng oppskrift:
(3-4 porsjoner)
3 ss hvetemel
4 dl melk
75 g makaroni
1/4 purre
1 ts salt
1/4 ts hvit pepper
Ca. 400 g kokt fisk
4 eggeplommer
4 eggehviter
1 dl revet ost
1/2 dl strøkavring

image

Lag en tykk hvit saus av mel og melk, og avkjøl den noe. Tilsett kokt makaroni, tynne purreringer og krydder. Ha i fisk. Skill eggene og bland en og en eggeplomme i sausen. Stivpisk hvitene og skjær dem forsikrig inn.

image

Hell blandingen over i en godt smurt ildfast form og strø revet ost og strøkavring på toppen.

image

Stek i ovnen ved 200-225 ºC i ca. 40 minutter til gratengen har hevet seg godt og blitt gyllen. Et par skiver sitron og en kvist dill gjør seg godt til pynt. Server med kokte poteter og gullerøtter. Lettrømme er godt som “saus” til.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *