EPLEKAKE.

Nå er det høst, om morgenen ligger tåka tett over Jønsjøen. Luften er kaldere og fuktigere. Men når sola bryter igjennom,  har vi noen fine høstdager her på Eidsvoll.
Jeg tar inn mine siste glassepler i dag og vil bake en eplekake av de.

image

Her kommer oppskriften:

110 g margarin
2 egg
1 dl melk
2 1/2 dl sukker
2 ts bakepulver
3 dl hvetemel

image

Til pynt:
3-4 epler
Kanel
Sukker

Smør og mel en kakeform (26  cm rund form eller langpanne 25×35 cm)
Skrell og skjær eplene i båter.
Visp egg og sukker tykt og luftig. Bland mel og bakepulver. Smelt smøret og kok opp melken i det. Hell blandingen inn i røren og rør deigen jevn.

image

Fyll deigen i forma. Legg eplebåtene i rader oppå deigen. Strø over sukker og kanel. Stek kaken ved 200-225º i 20-25 min. Prøv kaken med en pinne. Avkjøl kaken, og server gjerne med krem til.

image

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.