400-500 g Karbonadedeig
1 lite glass steinfrie olivener
1 hvitløkskløft
50-100 g fetaost
Salt og pepper
1-2 ts oregano
Evnt. Litt vann eller kraft fra olivenene
Smør eller olje til steking
Tomater ( kirsebærtomater)
Finhakk olivenene og kna dem inn i karbonadedeigen sammen med ost i små terninger, salt, krydder og evnt. Vann/kraft og knust hvitløk. Form farsen til en stor karbonade og stek den på begge sider i en panne ved god varme. Demp varmen og legg tomater rundt kanten. Legg på lokk og la det hele trekke til karbonaden er passelig gjennomstekt. Server karbonaden med stekefettet og sesampoteter.
Pynt gjerne med noen terninger feta ost.
Sesampoteter:
Del opp potetene i to. Legg dem i en ildfast form. Ha olivenolje, salt og sesamfrø på. Stek de gylne i ovnen.
God hverdagsmiddag, lett og raskt å lage.